ARMAGEDDON TIME

Anders dan de titel doet vermoeden is “Armageddon Time” een kleinschalig familiedrama, een intieme inkijk bij een joods middenklassengezin in de jaren tachtig. Hoofdpersoon Paul Graff is een jaar of 11 en woont in Queens, New York. Zijn oorspronkelijke familienaam is Greizerstein, zijn familie van moederskant komt uit Oekraïne, waar zijn overgrootouders slachtoffer werden van de pogroms.

Paul heeft wel een engelengezicht, maar is geen bijzonder aardig kind. Hij is lastig, niet geïnteresseerd in school en te naïef om een echt goede vriend te zijn voor zijn klasgenoot Johnny, die zwart is en uit een armere wijk komt. Paul gaat later met dank aan zijn gulle grootvader (een prachtige rol van een breekbare

Anthony Hopkins) naar een goede dure school. Maar met zijn vroegere klasgenoot Johnny gaat het steeds slechter. Pauls ouders willen het beste voor hun zoon. Een Amerikaanse droom die, al hun progressieve opvattingen ten spijt, zorgt voor oogkleppen. Want wie zwart en arm is, moet het in Amerika zelf maar zien te rooien.  

“Armageddon Time” vertelt een verhaal over uitsluiting en racisme. Een 5 mei film dus.

VRIJDAG 5 MEI  20.30 uur
Toegang € 8,00 (incl. 1 consumptie)
Drama 114 min.

VK 2022 Regie: Ben Lewin.