TOTEM

Cinekid is een filmfestival voor de jeugd en in de meeste grote steden te zien maar……. nu is Filmhuis Kollum het eerste kleine filmhuis dat ook een Cinekidfilm mag vertonen en nog wel de openingsfilm “Totem”!!!
Wij hopen dat er veel kinderen van deze unieke gelegenheid zullen genieten.

“TOTEM”    OPENINGSFILM VAN CINEKID!!!

“Totem” gaat over de elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers. Ama voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan ooit net zo goed te worden als Ranomi Kromowidjojo, de beste Nederlandse zwemster aller tijden. Op een avond worden haar moeder en broertje gearresteerd. Ama weet uit handen van de politie te blijven. Ze wil absoluut niet naar Senegal worden uitgezet en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft. Zo begint ze haar zwerftocht door Rotterdam vol onverwachte ontmoetingen……….

Cinekid wil films laten zien waar kinderen zich in kunnen herkennen en die hun blik verruimen. “Totem”  is een goede en leuke film die een urgent maatschappelijk thema behandelt en dit op een bijzondere en fantasievolle wijze in beeld brengt. Wat je achtergrond ook is, ieder kind heeft recht op vrijheid en veiligheid.”

VRIJDAG 28 OKTOBER  19.00 uur  
Jeugdfilm /Avontuur  89 min.

Nederlands gesproken.