DE VOGELWACHTER

Cabaretier Freek de Jonge speelt mooi ingetogen de titelrol van deze intieme film over een natuurbeschermer die in protest gaat tegen zijn wegbezuiniging.
Charmant verhaal over een man die zijn eiland verkiest boven de mensenwereld. Als er iets kapot is, repareert hij het zelf. Of het nou om zijn verrekijker of zijn eigen arm gaat. De schrik en verontwaardiging slaan echter toe wanneer hij hoort dat zijn post wordt opgeheven. Waarom mag hij niet gewoon blijven zitten waar hij zit? Een zwerm overvliegende trekvogels staat voor het definitieve afscheid van alles wat de vogelwachter kent. Een aankomende noordwesterstorm maakt de onheilssymboliek compleet.
Freek de Jonge lijkt ervoor gemaakt om als vogelwachter op het strand met verbeten kop en woest, halflang grijs haar tegen een storm in te turen. In zijn vogelwachtershutje met al die bij elkaar gejutte plastic troep, is hij tot in zijn vezels vereenzelvigd met strand, wind en zee.
Ontroerende film over natuur, vogels, zee, stilte, soberheid en toch ook de voetbaluitslagen……..

VRIJDAG 1 OKTOBER >>zaal open 20.00 uur aanvang film 20.30 uur. In de Colle. Nederland 2020 Regie: Threes Anna Drama / Komedie 89 min.

Recensie: https://filmkrant.nl/recensies/de-vogelwachter/