LA ÚLTIMA PRIMAVERA

Tussen de snelwegen ten oosten van Madrid slingert een 14 kilometer lange sloppenwijk: de Cañada Real. De familie Gabarre Mendoza, bestaande uit drie generaties, heeft te horen gekregen dat hun huis op korte termijn wordt afgebroken. Het land is verkocht aan een projectontwikkelaar. Het zorgt voor stress in het gezin, ze zijn gehecht aan de plek. Ze hebben er geen stromend water en de illegaal getapte stroom valt regelmatig uit, maar ze hebben hun stenen huis met eigen handen gebouwd.

Vijf jaar geleden filmde de Nederlands-Spaanse Isabel Lamberti twee broers uit het gezin Gabarre Mendoza voor haar afstudeerfilm aan de Amsterdamse Filmacademie.  Ze hield contact met de familie. Die band betaalt zich uit in Lamberti’s speelfilmdebuut ”La Última Primavera” waarvoor ze de familieleden rekruteerde als acteurs. Zij spelen zichzelf in deze hybride, documentaire-achtige fictiefilm.

Bijzondere film, Isabel Lamberti mag trots zijn op haar debuut, gevoelig camerawerk en een knappe montage. La última primavera is een eerbetoon aan het leven in de marge van de Spaanse maatschappij.

VRIJDAG 8 OKTOBER 20.30 uur. 90 min.
Drama  90 min.Spanje 2021 Regie: : Isabel Lamberti

Recensie: https://www.filmtotaal.nl/recensie/14733