Filmhuis Kollum bestaat al 40 jaar en we hebben al bijna 1.500 films vertoond.
In totaal zijn daar ongeveer 35.000 bezoekers bij geweest.

Film is cultuur en cultuur is haast net zo belangrijk als zuurstof.
We wonen hier aan de Waddenkust met veel frisse lucht maar niet zoveel cultuur. Het is dus heel fijn dat hier een Filmhuis is.

In februari 1981 is Filmhuis Kollum opgericht. Eerst als onderdeel van Het Fries Filmcircuit en onder het dak van het Sociaal Cultureel Werk in Clubhuis Oostenburg. Later zijn we een stichting geworden. Stichting Filmhuis Kollum. We hebben met vrijwilligers een klein sfeervol filmtheater gemaakt in de kelder van Gebouw Oostenburg. Ons publiek uit de wijde omgeving weet ons te vinden en te waarderen, we hebben vaak een volle zaal.

De filmliefhebbers komen bij ons voor de film maar het is ook een ontmoetingsplek. We programmeren een gevarieerd aanbod van kwaliteitsfilms. Op de oneven weken op vrijdagavond om 19.00 u. een jeugd- of familiefilm en op de even weken om 20.30 u. een filmhuisfilm en soms een documentaire.

De toegangsprijs houden we laag, voor de kinderfilm zelfs maar € 3,00
Je kunt met een groep kinderen een verjaardagsfeestje geven in Filmhuis Kollum. En dat gebeurt ook regelmatig. De toegang voor volwassenen is slechts € 8,00 incl. een consumptie.

Helaas kunnen we door de bepalingen in de rechtenregeling geen openlijke reclame maken. Daarom maken we ons programma bekend via onze website en via de mail in een gratis nieuwsbrief waarvoor je je kunt aanmelden via: info@filmhuiskollum.nl

We bereiken op deze manier al ruim 600 mailadressen.

Wij zijn van plan om nog heel lang onderdeel te zijn van het culturele leven in Kollum en omgeving en hopen je een keer te mogen begroeten als bezoeker in Filmhuis Kollum.

35.000 Bezoekers gingen u voor!


Reserveren

Reserveer op tijd
Filmhuis Kollum vertoont mooie en goede films in Oostenburg. We hebben een kleine filmzaal, dus reserveer bijtijds via deze site (of eventueel via onze reserveerlijn 0511 452282. In dat geval ook naam en telefoonnummer inspreken, anders kunnen we niet reserveren!)
Op onze website staan vaak al de filmtitels voor de komende periode.

Reservering annuleren
Als je onverwacht toch niet kunt komen en wel gereserveerd hebt, geef dat dan weer door via onze site, of bel de reserveerlijn: wij kunnen anderen dan weer blij maken met een plaats.

Toegangsprijzen

Kinderen € 3,00
Volwassenen € 8,00 inclusief 1 consumptie

Jeugd- en familiefilms

Wij verwelkomen heel graag onze jeugdige filmliefhebbers maar kleine kinderen kunnen vaak niet zonder begeleiding. Kinderen kunnen onverwacht de film toch spannend of griezelig ervaren of moeten naar het toilet.
Kinderen onder de 9 jaar zien wij graag komen, maar met begeleiding. Het is bovendien voor kleinere kinderen ook veel leuker en gezelliger om samen te kijken


Corona

Informatie van de overheidswebsite: coronacheck-nl.

Alle voor ons geldende Corana-maatregelen zijn met ingang van 25-2-2022 vervallen.