Filmhuis Kollum bestaat al 40 jaar en we hebben al bijna 1.500 films vertoond.
In totaal zijn daar ongeveer 35.000 bezoekers bij geweest.

Film is cultuur en cultuur is haast net zo belangrijk als zuurstof.
We wonen hier aan de Waddenkust met veel frisse lucht maar niet zoveel cultuur. Het is dus heel fijn dat hier een Filmhuis is.

In februari 1981 is Filmhuis Kollum opgericht. Eerst als onderdeel van Het Fries Filmcircuit en onder het dak van het Sociaal Cultureel Werk in Clubhuis Oostenburg. Later zijn we een stichting geworden. Stichting Filmhuis Kollum. We hebben met vrijwilligers een klein sfeervol filmtheater gemaakt in de kelder van Gebouw Oostenburg. Ons publiek uit de wijde omgeving weet ons te vinden en te waarderen, we hebben vaak een volle zaal.

De filmliefhebbers komen bij ons voor de film maar het is ook een ontmoetingsplek. We programmeren een gevarieerd aanbod van kwaliteitsfilms. Om de 2 weken op vrijdagavond om 19.00 u. een jeugd- of familiefilm en om 21.00 u. (nu tijdelijk 20.30 u.) een filmhuisfilm en soms een documentaire.

De toegangsprijs houden we laag, voor de kinderfilm zelfs maar € 3,00
Je kunt met een groep kinderen een verjaardagsfeestje geven in Filmhuis Kollum. En dat gebeurt ook regelmatig. De toegang voor volwassenen is slechts € 8,00 incl. een consumptie.

Helaas kunnen we door de bepalingen in de rechtenregeling geen openlijke reclame maken. Daarom maken we ons programma bekend via onze website en via de mail in een gratis nieuwsbrief waarvoor je je kunt aanmelden via: info@filmhuiskollum.nl

We bereiken op deze manier al ruim 600 mailadressen.

Wij zijn van plan om nog heel lang onderdeel te zijn van het culturele leven in Kollum en omgeving en hopen je een keer te mogen begroeten als bezoeker in Filmhuis Kollum.

35.000 Bezoekers gingen u voor!


Reserveren

Reserveer op tijd
Filmhuis Kollum vertoont mooie en goede films in de theaterzaal van De Colle. In deze zaal is veel meer ruimte dan in ons filmhuis, maar reserveer bijtijds via deze site (of via onze reserveerlijn 0511 452282) dan kunnen we in deze coronatijd de zaal goed voorbereiden. Op onze website staan vaak al de filmtitels voor de komende periode.

Reservering annuleren
Als je onverwacht toch niet kunt komen en wel gereserveerd hebt, bel dan weer de reserveerlijn om dat door te geven; wij kunnen anderen dan weer met een plaats blij maken.

Toegangsprijzen

Kinderen €3,50 inclusief glaasje drinken
Volwassenen €8,00 inclusief consumptie

Jeugd- en familiefilms

Wij verwelkomen heel graag onze jeugdige filmliefhebbers maar kleine kinderen kunnen vaak niet zonder begeleiding. Kinderen kunnen onverwacht de film toch spannend of griezelig ervaren of moeten naar het toilet.
Kinderen onder de 9 jaar zien wij graag komen, maar met begeleiding. Het is bovendien voor kleinere kinderen ook veel leuker en gezelliger om samen te kijken


Corona

Informatie van de overheidswebsite: coronacheck-nl.

Wij zijn verplicht ons te houden aan de overheidsmaatregelen die onlangs zijn ingegaan. We mogen jammer genoeg voorlopig niet meer vertonen.

Als we half januari weer verder kunnen, gelden de standaard regels:
Vóór aanvang van de voorstelling dien je bij de kassa met de  coronacheck-app aan te tonen dat je bent gevaccineerd, negatief getest óf al corona hebt gehad, als je 13 jaar of ouder bent.
Je dient ook je legitimatiebewijs te tonen. (Paspoort. ID kaart of rijbewijs.)
Deze controle geldt ook voor bezoekers bij de kinderfilm.
De coronacheck-app kun je op je smartphone downloaden. Heb je geen smartphone, dan kun je een papieren bewijs aanvragen.

  • Bij twijfel graag niet naar de film komen
  • In verband met Corona eerst reserveren