Kindervrijwilliger Filmhuis Kollum benoemd tot hoofd Filmprogrammering bij Cinekid.

Het Filmhuis in Kollum is blij en verrast door de benoeming van hun oud -vrijwilliger Hidde de Vries. Hidde is als 10-jarige kindervrijwilliger begonnen bij het Filmhuis in Kollum. Met veel plezier deed hij mee bij het vertonen van de kinderfilm. Toen wist hij het al; “Ik wil later filmregisseur worden”. Na het gymnasium in Leeuwarden en de Nederlandse filmacademie waar hij is opgeleid tot filmproducent is nu een nieuwe fase aangekomen.

Directeur Heleen Rouw: “Met deze ervaren, creatieve, enthousiaste en nieuwsgierige nieuwe collega gaat het team van Cinekid de vernieuwingen die er doorgevoerd zijn, samen verder vormgeven. Dichtbij en samen met de kinderen op de nieuwe hoofdlocatie voor het festival in Amsterdam Noord, festivals in het hele land, online met Cinekid Play en ons educatieprogramma het hele jaar rond. En samen met de makers de positie van kwalitatieve content voor kinderen versterken door de rol als jaarrond keurmerk.”

Hidde de Vries

Hidde de Vries

Hidde de Vries groeide op in het lokale filmhuis van het Friese dorp Kollum. Hij studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie en de DAS Graduate School. Voor Cinekid was Hidde werkzaam als filmfestival distributeur voor Kapitein Kort, als Head of Industry voor Kaboom Animation Festival, commissielid drama bij het NPO Fonds en richtte hij het Huiskamerfilmfestival op.

Hidde de Vries zal 21 februari starten in het team film: “Het is een enorme eer om bij Cinekid aan de slag te mogen gaan. Ik kijk er naar uit om een balans te gaan zoeken tussen het bereiken van een breed publiek en het vertonen van artistieke jeugdproducties, om zo een impuls te kunnen geven aan de filmkijkcultuur voor kinderen in heel Nederland.”