Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 17 november

21.00 u. “VOIR DU PAYS”

De legereenheid waar de soldaten Marine en Aurore toe behoren heeft gestreden in Afghanistan. Voordat ze huiswaarts keren verblijven de soldaten, temidden van de andere toeristen, in een vijfsterrenhotel op Cyprus in een idyllisch kustplaatsje. Een zogeheten “decompressie” waar men kan ontladen en waar de militaire missie nabesproken wordt. In het hotel hebben Marine en Aurore alle tijd om te relaxen en tot rust te komen maar ze merken dat ze de verschrikkingen van de oorlog niet zomaar achter zich kunnen laten. De soldaten brengen een fikse lading onderdrukte emotie, frustratie en angst met zich mee terwijl ze stilletjes door de vreedzame omgeving bewegen. De militaire vrouwen proberen het hoofd koel te houden in het bijna buitenaardse landschap van het toeristische vijfsterrenresort.

Op het filmfestival van Cannes werd de film van de zussen Delphine en Muriel Coulin genomineerd voor twee prijzen, waarvan er een verzilverd werd.

Drama 102 min.
Fr. 2016 Regie: Delphine Coulin, Muriel Coulin

Entree € 5,00

 

 

 

+

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)