Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 12 januari

21.00 u. “THE OTHER SIDE OF HOPE”

De hoofdpersonen in deze film zijn een Finse handelsreiziger en een Syrische vluchteling. Hun wegen kruisen elkaar. Regisseur Kaurismäki vertelt met humor en compassie op zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid. 'Je moet vrolijk kijken want de melancholici worden het eerst teruggestuurd', adviseert een Irakese lotgenoot aan de Syrier Khaled. Van de veronderstelde Finse barmhartigheid is al snel geen sprake meer. Khaled verdwijnt in de illegaliteit. De ander hoofdpersoon is vijftiger Wikström, die een lucratieve overhemden- en stropdassenhandel èn zijn huwelijk opgeeft om een typisch Kaurismäkiaans restaurant te beginnen: kleurig maar kansloos. Hij treft Kahled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. De mannen raken, na een kort handgemeen, in gesprek en Wikström besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. Wikström kan wel een afwasser gebruiken.

In regisseur Kaurismäki's laatste juweeltje wordt een realistisch vluchtelingenrelaas prachtig gecombineerd met slapstick. Heel spijtig dat de Fin heeft aangekondigd dat dit zijn laatste film zal zijn.

Drama / Fantasie 98 min.
Finland 2017 Regie Aki Kaurismäki

Entree € 6,00

 

+

 
Trailer   Recensie  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)