Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 26 januari

21.00 u. "LITTLE MEN"

Vroeger droomde de vader van Jake van een theatercarrière op Broadway. Tegenwoordig speelt hij slechts voor een handjevol bezoekers een rol in Tsjechovs “De Meeuw”. Jake's moeder is psychotherapeut en kostwinner maar ze verdient niet genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen. Noodgedwongen verhuisde het gezin onlangs van Manhattan naar een goedkoper appartement in Brooklyn. Door het overlijden van Jake's opa erfde zijn vader een atelierwoning die al jaren ver onder de marktprijs wordt verhuurd aan de vriendelijke Chileense kleermaakster Leonor. Haar zoon Tony raakt bevriend met Jake. Hun vriendschap wordt steeds sterker maar hun families w orden uit elkaar gedreven door een meningsverschil over de huur.
Voor Leonor dreigt huisuitzetting, al is Jake’s vader de laatste die daarvan de aanstichter wil zijn.

Regisseur Ira Sachs laat met “Little Men” zien hoe je financiële situatie het leven op z'n kop kan zetten en veranderingen ook gewone mensen dwingen tot monsterlijke beslissingen.
De jonge tieners Jake en Tony ontdekken dat hun ouders niet onfeilbaar zijn. Deze smaakvolle coming-of-age film is een beetje in de geest van Woody Allen met een levendige schets van het artistieke New York.

Drama 85 min.
VS/Griekenland 2016 Regie: Ira Sachs
.

Entree € 6,00

 

+

 

 
Recensie   Trailer NL  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)