Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 7 december

20.00 u. “CEZANNE ET MOI

EXTRA FILM i.v.m. de Expositie "Groetnis út Kollumerlân"

(Let op aanvang: 20.00 u.)

Alle kunstenaars uit Kollumerland exposeren in het Filmhuiscafé, in het Kollumer Museum en in de gangen van Oostenburg t/m 16 dec.
De expositie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 u.

Het is een legendarische vriendschap in de kunstgeschiedenis tussen de schilder Paul Cézanne en de schrijver Emile Zola. Ze hielden van elkaar, waren opstandig, nieuwsgierig hadden hoop en twijfels, droomden van meisjes en roem en deelden alles. Paul was rijk, Emile was arm. Ze verlaten het Zuid-Franse Aix-en-Provence  en trekken naar Parijs. Ze doordringen de intimiteit van Montmartre en de Batignolles. Beiden bezoeken ze dezelfde plaatsen, slapen met dezelfde vrouwen, spugen op de burgers, en baden naakt. Dertig jaar gingen Paul Cézanne en Émile Zola voor elkaar door het vuur, maar in 1886 eindigde hun vriendschap met een daverende klap. De reden was Zola’s roman “ Het meesterwerk”, Cézanne ervoer het boek over een schilder die zijn grote ambities niet waarmaakt als een dolkstoot in de rug. Hij was ervan overtuigd dat Zola hem op het oog had met het personage in het boek. Terwijl Paul Cézanne nog altijd op een doorbraak wacht, heeft Emile Zola alles: roem, geld en de perfecte vrouw: …..de grote liefde van Paul Cézanne. Met prachtige beelden van het zuiden van Frankrijk aan het einde van de negentiende eeuw. 

Frankrijk 2017.
Regie: Danièle Thompson.

Entree € 6,00

 

+

 

 

 

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)