Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 23 februari

21.00 u. “DUNKIRK

In de film Dunkirk zijn honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten in 1940 omsingeld door vijandelijke oprukkende Duitse troepen in het Franse plaatsje Duinkerken. Gevangen op het strand met hun rug naar het Kanaal staan ze voor een onmogelijke situatie als de Blitzkrieg van de Duitse Wehrmacht dichterbij komt.

De film volgt een piepjonge infanterist die op het strand als een rat in de val zit en alleen maar bezig is om te overleven. Zijn geschiedenis wordt doorsneden met die van een vaderlandslievende burger die met zijn zoon en een andere tiener in een gammel bootje het kanaal oversteekt om zoveel mogelijk land­genoten op te halen en van een Spitfire-piloot die met de moed der wanhoop de Duitsers blijft bestoken. De soldaten komen niet tot leven door clichématige monologen over hun liefjes die thuis op ze wachten of moralistische praatjes over heldhaftigheid maar door lichaamstaal en gespannen blikken. Dialoog is nauwelijks nodig, wat viel er ook te zeggen?

“Dunkirk” is de eerste oorlogsfilm van regisseur Christopher Nolan na zijn succesvolle SF films.

De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema zorgde voor de visuele sensatie en kwam ook met het idee Urk als filmlocatie te nemen. Ons eigen IJselmeer in de rol van strijdtoneel, hoe bijzonder is dat !

'Overdonderend filmspektakel' ***** nagelbijtend spannende thriller…' (Het Parool)

Drama / Oorlog / 109 min.
Nederland 2017 Regie: Christopher Nolan.

Entree € 6,00

 

+

 

 

 

 

 
Recensie met trailer   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)