Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 19 oktober

21.00 u. “LUCKY

Harry Dean Stanton is Lucky: filosoof van het alledaagse, tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Iedere ochtend doet hij een stuk of vijf yoga-oefeningen en hijst zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen. Hij heeft altijd drie pakken melk in de verder lege koelkast staan. We zien hem op zijn ronde in het dorre landschap tussen de torenhoge cactussen door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. In de diner en het café keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie Howard (David Lynch), over zijn schildpad die is weggelopen. Ondertussen moet hij vrede sluiten met het idee dat ook zijn leven eindig is.

Komische tragische en indrukwekkende film waarin absurditeit zeker niet ontbreekt. Lucky is de charmante zwanenzang van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in “Paris Texas” te zien was in bijna 200 Hollywood films. Kort na het uitkomen van “Lucky” is deze markante oude acteur overleden.

Komedie / Drama 86 min.
US 2017Regie: John Caroll Lynch
.

Entree € 6,00

 

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)