Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 29 december

21.00 u. “VERDWIJNEN”

Roos is op bezoek bij haar naar Noorwegen geëmigreerde moeder Louise. Ze is er om de verjaardag van halfbroertje Bengt te vieren. Het welkom is niet al te hartelijk. Bengt is boos omdat Roos een lange tijd weg is geweest en de verhouding tussen Roos en Louise is sinds jaar en dag stekelig. Met Bengt is het snel bijgelegd maar bij Louise ligt het een stuk moeilijker. Roos is echter vastbesloten om haar moeder te bereiken. Haar bezoek heeft dit keer namelijk nog een reden. Ze is bij haar familie om te vertellen dat ze ziek is en wil zich met haar moeder verzoenen. Eenvoudig gaat dat niet. Het contact tussen Roos en moeder Louise verloopt uiterst stroef. Waar Roos sociaal losjes is, daar is Louise een ijskonijn.

Op uitmuntende wijze worden de onderlinge verschillen tussen moeder en dochter getoond door het prachtige acteerwerk van Rifka Lodeizen (Roos) en Elsie de Brauw (Louise).

“Verdwijnen” speelt zich af in het verlaten besneeuwde winterlandschap van Noorwegen.

Drama 90 min.
Frankrijk. 2016 Regie: Boudewijn Koole.

 

Entree € 5,00

 

+

 
Officiële Nederlandse trailer   Recensie met trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)