Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 6 oktober

21.00 u. “PATERSON

Een film maken rond een buschauffeur in een Amerikaans voorstadje, die in een week tijd zo goed als niets beleeft? Laat dat maar aan Jim Jarmusch, regisseur van laconieke klassiekers over. Met een opvallend milde blik toont Jarmusch hoe komisch, weemoedig en wonderlijk het alledaagse leven kan zijn.

Buschauffeur Paterson (mooie rol van Adam Driver) luistert naar de gesprekken van zijn passagiers, schrijft in zijn pauzes gedichten, geniet van de kookkunsten van zijn prachtige kunstzinnige vrouw, loopt met de hond en drinkt elke avond een biertje in de buurtkroeg. Saai? Beslist niet.

Het is een opeenvolging van mooie, liefdevolle en geestige observaties die geen moment verveelt. “Paterson” herinnert de kijker eraan hoeveel kunst en liefde er schuilt in ogenschijnlijk onopmerkelijke mensen met onopmerkelijke huizen en onopmerkelijke levens. Je moet het alleen willen zien.

“Paterson” laat een wereld zien waarin niets schreeuwt en alles fluistert, het is tegengif in turbulente tijden. Wie gelukkig wil zijn moet de wereld bekijken met een liefdevolle blik.

Een film die dat voor elkaar krijgt is er een om te koesteren.

Drama / Komedie/ 118 min.
VS 2016 Regie: Jim Jarmusch

 

Entree € 5,00

 

+

 

 

 
    Recensie met trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)