Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 23 november

20.00 u. "FINAL PORTRAIT"

EXTRA FILM i.v.m. de Expositie "Groetnis út Kollumerlân"

(Let op aanvang: 20.00 u.)

Alle kunstenaars uit Kollumerland exposeren in het Filmhuiscafé, in het Kollumer Museum en de gangen van Oostenburg t/m 16 dec.
De expositie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 u.

Hoe maak je het creatieve proces van een kunstenaar zichtbaar? Het door Stanley Tucci geregisseerde drama, met Geoffrey Rush in de glansrol van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti, levert een geweldig inkijkje op in Giacometti's slopende artistieke zelftwijfel en chaotische privéleven. In “Final Portrait” zien we de kunstenaar in 1964 in zijn Parijse atelier achttien dagen bezig met het schilderen van zijn oude vriend, de gerespecteerde Amerikaanse kunstjournalist James Lord. Aanvankelijk was James Lord gevleid door het verzoek een “paar uurtjes model te zitten, maar wanneer de dagen voorbij gaan en er zelfs na weken schijnbaar geen einde in zicht is, realiseert hij zich dat zijn hele leven is gekaapt door de grillige genie. Lord krijgt inzicht in de werkwijze en de chaotische geest van de kunstenaar Giacometti. Wij zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti's laatste meesterwerk.

>>Museum de Fundatie Zwolle presenteert t/m 6 januari 2019 een tentoonstelling met de beelden van Alberto Giacometti (1901-1966)

Biografie /Drama 90 min.
VK 2017 Regie: Stanley Tucci

Entree € 6 ,00

 

+

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)