Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Zaterdag 16 november

21.00 u. "THE RIDER"

Rodeoartiest Brady Blackburn woont met zijn vader en autistische zusje in een trailer in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota. In een prachtig landschap van bergen, prairie, meanderende rivieren, groene heuvels, kortom: in authentiek cowboyland. Native American Brady is net als zijn vader en vrienden een echte paardenman. Maar de rodeo is een ruig gebeuren en op een dag komt Brady hard op zijn hoofd terecht. Als paard was hij meteen uit zijn lijden verlost, maar Brady is geen paard. Eenmaal ontwaakt uit zijn coma probeert hij dus manmoedig iets van zijn oude leven op te pakken. “The Rider” heeft alleen maar moois te bieden. We komen terecht in de onbekende wereld van het harde leven van de professionele paardenmens. Er zijn hartverscheurende scènes over het (niet kunnen) loslaten van dromen en verlangens. Met het even kalme als meeslepende “The Rider” belanden we in een wereld waar emoties nooit hoog oplopen maar het leed staat afgetekend op de prachtige koppen.

Geschoten in verstilde documentaire-stijl, in dit geval onvermijdelijk omdat de hoofdrolspelers een gedramatiseerde versie van hun eigen leven naspelen. Bejubeld en met prijzen overladen Amerikaans arthousedrama van de jonge Chinese cineaste Chloé Zhao.

Drama 104 min.
VS 2017 Regie: Chloé Zhao.

ENTREE € 6,00

 

+

 
Recensie met trailer   Trailer NL  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)