Filmhuis Kollum
Website: www.filmhuiskollum.nl Inloggegevens voor de site: Gebruikersnaam: filmvriend Wachtwoord: kollum
Vrijdag 29 november   Vrijdag 29 november

19.00 u. “MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS”

 

21.00 u. “ÁGA”

  Ook dit keer een heel korte voorfilm: "Per Tutta La Vita"

Jeugd / Familiefilm 92 min. Nederlands gesproken.
Nederland 2019 Regie: Steven Wouterlood.

 

Drama 96 min.
Rusland 2018 Regie: Milko Lazarov.

     

Sam van 11 is bang dat hij als jongste van het gezin ooit in z’n eentje zal overblijven. Daarom geeft hij zichzelf de opdracht te oefenen om alleen te zijn. Tijdens zijn zomervakantie op Terschelling begint hij vastberaden aan zijn zelfverzonnen ‘’alleenheidstraining’’. Dan ontmoet hij het levenslustige meisje Tess. Zij lijkt net zo’n wonderlijke kijk op de wereld te hebben als hijzelf. Doordat Tess een groot geheim met zich meedraagt wordt hij een avontuur ingetrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.

Onze prachtige wadden zijn een fraaie filmlocatie. “Mijn bijzonder rare week met Tess” is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Anna Woltz, dat werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

Deze hartverwarmende familiefilm won al talloze prijzen op festivals ****
De Volkskrant.

 

“Ága” speelt zich af in Noord-Siberië, in de autonome Russische republiek Jakoetië. Rendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna leven op de besneeuwde vlaktes in het noorden. Zij lijken in de wijde omtrek de enige twee mensen te zijn, vasthoudend aan een traditioneel jagers- en herdersbestaan. De opwarming van de aarde komt slechts één maal ter sprake in “Ága”, maar in feite staat de hele film in het teken van de klimaatveranderingen die er voor hebben gezorgd dat in deze omgeving nauwelijks nog iets groeit, waardoor de rendierenpopulatie ernstig is uitgedund. Veel traditionele bewoners van de toendra’s vertrekken, maar Nanook en Sedna houden nog stand. Hun dagelijkse leven is hard, maar ze klagen nooit. In plaats daarvan vertellen ze elkaar de oude legendes en hun dromen. Die kunnen gaan over ingebeelde ontmoetingen met dieren, mensen – dood of levend – het heeft allemaal een betekenis. Sedna voelt zich niet goed, eigenlijk is ze ernstig ziek. Ondanks de huisgemaakte zalf die ze op haar pijnlijke buik smeert, weet ze dat ze stervende is. Ze zou zo graag praten over Ága, hun dochter, die jaren geleden de ouderlijke yurt verliet om te gaan werken in een diamantmijn. Maar Nanook weigert dit onderwerp aan te kaarten. Hij kan over alles praten met zijn vrouw, over geesten en goden, maar niet over zijn eigen kind.

“Ága” is een bijzonder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de permafrost, de beelden zijn een lust voor het oog. “Ága” toont onthutsend hoe het traditionele leven in Siberië wegsmelt ★★★★

Entree € 3,00 (Graag gepast betalen of pinnen)   Entree € 6,00 (Graag gepast betalen of pinnen)
     

Binnenkort in Filmhuis Kollum:

Vrijdag 27 december
15.00 u. “DE FABELTJESKRANT & De grote Dierenbos-spelen

Na 50 jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug! Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever tijdens hun strijd bij de Grote Dierenbos-spelen.

 

Vrijdag 27 december
19.00 u. “THE LION KING ”

UITVERKOCHT Extra voorstelling op 3 januari 2020 om 19.00 u.

The Lion King is een muzikale fantasyfilm. Het is een realistische computer-geanimeerde remake van Disney’s animatie-klassieker uit 1994.

Zondag 29 december "Film met diner" UITVERKOCHT
     
Ook leuk: Voorstellingen in de Colle:
Zaterdag 18 januari: The Bountyhunters ft. Johannes Rypma. Aanvang 21.00 u.

 

 


TELEFONISCH RESERVEREN AANBEVOLEN TEL. 0511-452282.
(DAG EN NACHT)
FILMHUIS KOLLUM
Oostenburgstraat 2 KOLLUM

Voor € 15,00 per jaar ben je FILMVRIEND en ondersteun je het Filmhuis in Kollum.
We mailen ons nieuwe programma zodra dat is vastgelegd. Op verzoek kan het ook per post toegezonden worden.
Ook nodigen we je dan uit voor onze feestelijke vriendenavond.

Rek. NL45 RABO 0333 3717 55
t.n.v. Vrienden van Filmhuis Kollum RABO Kollum o.v.v. je naam, adres en mailadres.

 

Ons e-mailadres: info@filmhuiskollum.nl

Website: www.filmhuiskollum.nl

AFMELDEN
Filmhuis Kollum verstuurt alleen e-mails naar degenen die hierom verzocht hebben. Als je deze mail niet langer wenst te ontvangen, stuur ons dan een mailtje, dan zullen wij je per direct uit onze mailinglijsten verwijderen.